Huug Luigies

Lid Algemeen Bestuur Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

NAAM AFLAATCONSTRUCTIE ROTTE-EENDRAGTSPOLDER ONTHULD.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst van de realisatie aflaatconstructie tussen Rotte en Eendragtspolder in Zevenhuizen op 14 september heeft wethouder Bosman van de gemeente Zuidplas samen met hoogheemraad Van der Klugt de naam onthuld.
De naam “Eendragter Verlaat” werd door het publiek verkozen na een oproep op de websites van de het waterschap, de gemeente Zuidplas en van het project Eendragtspolder.
Tijdens het officiële gedeelte werd ook de werking van deze aflaatconstructie gedemonstreerd met een druk op de knop van beide bestuurders. Ik was er bij en maakte onderstaande fotorapportage.
Met deze aflaatconstructie kan in tijden van extreme regenval en gevaar voor overstroming van de Rotte 4 miljoen m3 water worden afgelaten in de Eendragtspolder, waar het een tijd kan worden bewaard in de internationale roeibaan en het recreatiegebied. De Eendragtspolder wordt op dit moment ingericht en is een project van provincie Zuid-Holland, Groenservice Zuid-Holland, gemeente Zuidplas, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en gemeente Rotterdam. In het voorjaar van 2013 kan de functie van waterberging worden vervuld, als de inrichting van het gebied is voltooid.

De Eendragtspolder


Projectje.


Roeibaantje.


De inlaat vanaf de Rotte.


De uitlaat naar de Eendragtspolder.


Handen op elkaar voor de (eerste) doorlaat.


Géén ballonnen ditmaal maar bubbeltjes!

15 September 2011 at 17:13 Comments (0)

MONUMENTALE BRUGGEN IN STOLWIJK HEROPEND.

Op woensdag 31 augustus 2011 vond de festelijke heropening van twee monumentale wegbruggen in Stolwijk bij de rotonde in de N207 plaats. De openingshandeling werd verricht door hoogheemraad Ger de Jonge en burgemeester mevrouw A.Z. (Aaltina) Evenhuis-Meppelink met….ballonnen! De genodigden werden ontvangen in restaurant De Polderkeuken & Eetcafé Bestek op het Dorpsplein in Stolwijk en aldaar verwelkoomd en toegesproken door hoogheemraad Ger de Jonge.

Hoogheemraad Ger de Jonge spreekt de genodigden toe.


De twee bruggen bezien vanaf de rotonde


De openingshandeling: Het ontkurken van de fles met........


......ballonnen!!

De burgemeester en de hoogheemraad (vlnr) op één van de bruggen.

Gloort paars? De hoogheemraad (VVD) geflankeerd door de PvdA-fractie!

15 September 2011 at 16:13 Comments (0)