Huug Luigies

Lid Algemeen Bestuur Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

KROONPRINS WILLEM ALEXANDER STEEKT HART ONDER DE RIEM VAN WATERSCHAPPERS

Op 19 maart 2012 werd de jaarlijkse Waterschapsdag gehouden. In Diligentia in Den Haag hield Kroonprins Willem Alexander een indrukwekkende rede. Ik zat op de derde rij en luisterde hoe onze kroonprins een lans brak voor de waterschappen.

Enkele passages:
“De waterschappen hebben bij wet een eigen bevoegdheid om belasting te heffen specifiek voor de financiering van onze veiligheid tegen het water. Dat fundamentele belang hoeft dus niet te worden afgewogen tegen andere doelen. En kan dus ook nooit in het gedrang komen. Ook niet als de maatschappelijke of politieke belangstelling ervoor tijdelijk wat minder is”.
“Waterproblemen houden zich niet aan de bestuurlijke grenzen van provincies en gemeenten. Het is een verworvenheid dat we dat in Nederland beseffen. En dat we in onze bestuurlijke organisatie luisteren naar de stem van het water door het een herkenbare en krachtige positie te geven”.

De gehele toespraak is te vinden op http://www.koninklijkhuis.nl/nieuws/toespraken

11 May 2012 at 22:15 Comments (0)

BERGAMBACHT-AMMERSTOL-SCHOONHOVEN

Op woensdag 29 februari 2012 werd een informele verenigde vergadering gehouden in de werkkeet van het dijkversterkingsproject Bergambacht-Ammerstol-Schoonhoven (BAS). In april 2011 heb ik aandacht besteed aan de starthandeling door staatssecretaris Atsma, zie onder het kopje DIJKVERSTERKING BAS. In de afgelopen wintermaanden is zoveel mogelijk doorgewerkt, maar de echt grote ingrepen gaan nu van start. Ik heb wat foto’s gemaakt en plaats hierna eerst een link naar enige animatiefilmpjes, die een heel goed beeld geven van de werkelijk spectaculaire en innovatieve methoden van dijkversterking die in dit project worden toegepast. Verwonder en bewonder!

http://www.dijkversterkingbas.nl/project/project-beeld/project_beeld/animaties

Let op het hoogteverschil!

De nieuwe beschoeiing.

Buitendijkse versterking

11 May 2012 at 21:40 Comments (0)