Huug Luigies

Lid Algemeen Bestuur Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

PRINS VAN ORANJE OPENT 26 APRIL DE WILLEM-ALEXANDER BAAN IN DE EENDRAGTSPOLDER.

Hier ben ik bij geweest:

RVD, nr. 69: Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent op vrijdagmiddag 26 april de internationale roeibaan Willem-Alexander Baan in de Eendragtspolder. De opening vindt plaats in de hoofdaccommodatie bij de roeibaan in Zevenhuizen (gemeente Zuidplas).

De Eendragtspolder, gelegen tussen Rotterdam, Zevenhuizen en de Rottemeren, is getransformeerd tot een gebied, waar waterberging, natuur, recreatie en sport duurzaam zijn gecombineerd. De roeibaan heeft een prominente plek gekregen in een waterbergingsgebied van 300 hectare. Er is ruimte om vier miljoen m3 water tijdelijk op te slaan.

De Willem-Alexander Baan is geschikt voor top- én breedtesport. Een sportvoorziening voor roeien, en met zijn ruim twee kilometer lange paden ook geschikt voor fietsen, skaten, triathlon en hardlopen. Het is een ontmoetingsplek voor diverse sporters, een trainingscentrum voor aanstormend roeitalent en het krijgt een belangrijke functie voor regionale en (inter)nationale roeiwedstrijden.

10 April 2013 at 12:10 Comments (0)

WERKBEZOEK VVD-FRACTIE PROVINCIALE STATEN

Op 8 april bracht de (bijna voltallige) VVD-fractie van Provinciale Staten van Zuid-Holland een werkbezoek aan de Zuid-Hollandse VVD-waterschapsfracties en ditmaal was het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard gastheer. Iedereen werd op min 6,5 meter NAP in het gemaal Abraham Kroes in Moordrecht ontvangen; na een welkomstwoord van Hoogheemraad Ger de Jonge gaf Suzanne Klerk van HHSK een boeiende toelichting op de maatregelen die genomen moeten worden om de laagstgelegen polder van Nederland klimaatbestendig te maken en de vaak grote problemen waar HHSK zich in dat kader voor gesteld ziet. Aansluitend werd gediscussieerd over uiteenlopende onderwerpen als de Wet HOF, het Deltaprogramma en het belang van zoet water voor het vestigingsklimaat in Zuid-Holland. Een heel nuttige middag!

9 April 2013 at 15:30 Comments (0)

ADIEU BALLONNEN!!

Zo lang ik deel uitmaak van het Algemeen Bestuur zijn er bij talloze feestelijke evenementen die ik heb bijgewoond ballonnen opgelaten ter vermeerdering van de feestvreugde. Kijkt u maar terug naar de verslagen met bijbehorende foto’s. Nu komen al die ballonnen uiteindelijk weer terug op aarde en vaak ook in zee. En ze breken niet af. Dus eigenlijk bevuilen we met het oplaten van ballonnen het milieu. Daarom heb ik de verenigde vergadering op 27 maart gevraagd er mee in te stemmen dat vanwege ons Hoogheemraadschap bij feestelijke evenementen niet langer ballonnen worden opgelaten. Dit voorstel is bij acclamatie aangenomen!
Ik heb dus het laatste (proef-)ballonnetje opgelaten…

8 April 2013 at 21:46 Comments (0)