Huug Luigies

Lid Algemeen Bestuur Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

BESTRIJDING BLAUWALG PLAS KRIMPENERHOUT »« VAN START!

DIJKVERSTERKING BAS OPGELEVERD!

Na 5 jaar werken is de Lekdijk van Bergambacht via Ammerstol naar Schoonhoven (BAS) over een lengte van 5,7 km. voor 100 miljoen euro versterkt met de meest innovatieve technieken, en op 10 september opgeleverd. Van de start en het verloop van de werkzaamheden deed ik eerder verslag in twee blogs (zie onder DIJKVERSTERKING BAS en BERGAMBACHT-AMMERSTOL-SCHOONHOVEN); nu onderstaand een fotorapportage van de opleveringsfestiviteiten. Bij het Rode Licht werd door (v.l.n.r.) d.g. Rijkswaterstaat Jan Hendrik Dronkers, deltacommissaris Wim Kuijken, dijkgraaf Hans Oosters en wnd. burgemeester Tjerk Bruinsma een panoramatafel onthuld, aansluitend een informatiepaneel, daarna werd met de heer en mevrouw Ooms, bewoners van de dijk, gesproken en tenslotte werd in Het Gebouw in Ammerstol het boek Werken en wonen langs de Lek door bewoonster Angelique Grobben uitgereikt aan wethouder Ria Broere en hoogheemraad Paul van den Eijnden en de dijk  weer teruggegeven aan de gemeente Krimpenerwaard in de persoon van wnd. burgemeester Bruinsma.

DSC07103

DSC07118

DSC07123DSC07142

 

17 September 2015 at 11:16
Leave a Reply or trackback