Langzaam weer opstarten…..

Na de gedwongen lock down vanwege het uitvallen van mijn Toshiba is er toch wel het nodige veranderd. Weliswaar kan ik de foto’s van mijn Pentax K-S2 wel downloaden op mijn nieuwe Acer, maar ik kon ze nog niet bewerken op de door mij gewenste manier (lees: zoals ik gewend was). Inmiddels is dat wel weer het geval!

Echte koekoeksbloem

Dit is niet alleen de eerste echte koekoeksbloem die ik dit jaar zag, maar ook de eerste foto, die ik op de nieuwe manier op de website heb gekregen.

En nu een beetje ingezoomd!
Dagkoekoeksbloem met citroenvlinder

Nu, ter onderscheiding, de dagkoekoeksbloem, met daarop een citroenvlinder. De citroenvlinders die je nu ziet hebben overwinterd. De citroenvlinders bestuiven in het vroege voorjaar de sleutelbloemen en hebben als tweede voorkeur paarse bloemen, zoals dus deze dagkoekoeksbloemen, maar vooral op dit moment van het jaar de kale jonker. Kijk maar!

Citroenvlinder op kale jonker

En dan is er dezer dagen natuurlijk nog het oranjetipje. In de Krimpenerhout bloeien momenteel volop raapzaad, pinksterbloemen en look-zonder-look, en laat dat nu net de planten zijn waar de rupsen van het oranjetipje de voorkeur aan geven.

Oranjetipje (mannetje) op raapzaad