Wintertalingen

Deze prachtige kleinste in Nederland voorkomende eenden (1600 – 1900 broedparen, 70.000 – 80.000 wintervogels) vormen 20% van de in Noordwest Europa overwinterende populatie. Als de strenge vorst invalt trekt een groot deel daarvan weg naar Engeland en Zuidwest Europa. In oktober en november zijn de grootste aantallen in Nederland.

Jonge fuut verslikt zich!

Juist dezer dagen laait de discussie voor de schadelijke gevolgen van de aanwezigheid van de exoot rode Amerikaanse rivierkreeft weer op, na de noodkreet van de VNG namens 98% van haar leden. De VNG wil dat het Ministerie van LNV voor het eind van het jaar een taskforce instelt met het doel een aanpak voor […]

Vergeet mij niet!

Eerder, zie de column eksterogen, schreef ik over het nest met vier jonge eksters, waarvan de jongste vaak door de ouders werd genegeerd of door zijn drie oudere broertjes of zusjes werd afgetroefd. Twee weken later, het beeld is niet veranderd maar hij leeft nog steeds! In zijn struggle for life wil ik hem eren […]

Fazantenhaan

Deze foto is de foto van de maand april 2020. Het is een eerbetoon aan alle mannetjes die er deze maand in hun prachtkleed fantastisch uitzien! Deze fazant behoort tot de ondersoort torquata (met smalle witte halsband en grijze stuit), afkomstig uit China en hier uitgezet als jachtvogel.

Spring is in the air!

Deze foto is door mij gekozen als foto van de maand maart 2020. Waarom? Ten eerste omdat hij door het dubbele glas van mijn studeerkamerraam is genomen. Dit symboliseert, net als de afstand van meer dan 1,5 meter, dat de meeste tijd in en rond het huis wordt doorgebracht, afgewisseld met bezoekjes aan natuurgebieden in […]