Zonnig zilt Zeeland

Even drie daagjes uitwaaien op Walcheren, met standplaats Domburg. Niet dreutelen maar wandelen in de duinen en over het strand. Bij aankomst toch nog even gauw naar het strand voor een prachtige zonsondergang.

Een kleine overgang naar de wandeling de volgende dag in het natuurgebied Oranjezon van Zeeuws Landschap. Gedeeltelijk langs het strand, richting Breezand. Aan de zeezijde zie je de eerste vorming van duinen, en achter de zeereep natte duinvalleien die ooit strand waren, maar sinds enkele honderden jaren afgesloten van de zee door duinvorming.

Duinvorming
Natte duinvallei

De volgende dag op naar fort Rammekens vanuit Ritthem, ten oosten van Vlissingen. Dit fort verdedigde in de Gouden Eeuw de vaarweg (Havenkanaal) naar Middelburg. De wal om het fort is in latere tijden op last van Napoleon toegevoegd.

Een deel van Fort Rammekens

Wulpen en scholeksters bevolkten het laatste stukje schorrengebied van Walcheren, gered van de uitbreiding van de Sloehaven.

Buizerd op de uitkijk

De laatste dag, door de terugreis, nog even op het strand bij Domburg op en neer richting Westkapelle. Op de paalhoofden naast rustende zilvermeeuwen en aalscholvers een groepje foeragerende steenlopers. Soms werd een mossel even apart genomen om de inhoud van de schelp te verorberen.